Giro Slovenië

Reis

Slovenië | Triglav-trail

 • Aantal fietsdagen: 6
 • Aantal kilometers: 330
 • Aantal hoogtemeters: 8.315
 • Niveau: redelijk tot zeer ervaren
 • Instructeur-gids: Damy Vader en Sebastiaan Poppe
 • Aantal deelnemers: minimaal 6 | maximaal 14
 • Reisperiode(s): mei t/m september

Prijs per persoon: € 1.275,-

“Unieke ervaring, perfect georganiseerd”

~ Robin van Kempen

Lees de reacties op deze reis in ons gastenboek!

 

Introductie

We maken een unieke rondrit om de hoogste berg van Slovenië; de Triglav. We biken door de Julische Alpen, die moeilijk te overtreffen zijn qua diversiteit. De blauwe Soca rivier, rotsachtige bergen, droge wijngaarden en enorm veel natuurlijke trails; het komt allemaal terug in de Triglav-trail.

Tijdens deze mountainbikevakantie werken we aan jouw technische vaardigheden in de mooiste decors. En ondertussen geniet je van de prachtige natuur en gastvrijheid die Slovenië rijk is.

  Wel en niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • 7x Overnachting, inclusief ontbijt.
  • 6x Mountainbiketocht, begeleid door professionele gidsen (1 gids per 7 deelnemers).
  • Pendeldiensten, indien van toepassing.
  • 2x Treinrit met een oude stoomtrein.
  • Bagagevervoer tussen de accommodaties.

  Niet inbegrepen

  • Jouw reis naar Slovenië en terug naar Nederland.
  • Je fiets en toebehoren > zie materiaal.
  • Lunch, diner, tussendoortjes en drankjes.
  • Reis- en annuleringsverzekering. We raden je aan die wel zelf af te sluiten!

  Hoe kom je er?

  Slovenië is goed bereikbaar per auto (2x 1.300 km), maar ook per trein (zie NS International) of vliegtuig.

   Programma en route

   Dag 1:

   43 kilometer, 1.200 hoogtemeters

   We starten de dag met een mooie trail langs de kristalheldere rivier de Sava. De trail is technisch, maar niet extreem en gaat door een ongelooflijk mooie omgeving. Heel geschikt om onze technische skills op niveau te brengen voor de uitdagende trails die nog gaan volgen! Over verstopte singletracks en gravelpaden, afgewisseld met stukjes fietspad en een steile klim, bereiken het bergmeer Lago di Fusine. Wat een uitzicht op het Mangart massief!

   We lunchen in een berghut aan het meertje met spaghetti zoals alleen Italianen die kunnen maken. Daarna gaan we een aantal ‘al dente’ trails te lijf. Na zo’n 40 km en een flinke 900 meter klimmen komen we aan bij een berghut in het midden van het Triglav Nationaal Park. Daar gaan we genieten van een welverdiende Pivo en Sloveense maaltijd en een goede nachtrust.

   Dag 2:

   70 kilometer, 1.250 hoogtemeters

   Na een goed ontbijt in het prachtige Triglav Nationaal Park vervolgen we onze weg naar de top van de Vrsic pas. Waarschijnlijk wordt dit één van de mooiste paden die je ooit hebt geklommen; nooit te moeilijk en met de meest waanzinnige uitzichten op de omringende bergmassieven. Het is één van de oudste passen in dit deel van Slovenië met een enorm rijke historie. Binnen een uur hebben we de top op 1.686 meter bereikt en maken we ons op voor een typische alpenafdaling door het bos van bijna 1.300 hoogtemeters.

   Een technische trail van bijna 800 hoogtemeters brengt ons naar de bron van de Soča. Via vele smalle hangbruggen, mooie afdalingen, trails, weides en doubletracks in de Sočavallei komen we in de middag aan in het dorpje Idrsko. Hier wacht onze shuttle ons op om ons naar de accommodatie te brengen. Nog energie over? Dan kun je vanaf hier de laatste 8 kilometer lange klim naar het verstilde bergdorpje Avsa fietsen. We verblijven in een guesthouse tussen fruitbomen, een kruidentuin en dieren. Even tot rust komen en genieten, want morgen zitten we gelijk op de klim naar de Matajur!

   Dag 3:

   46 kilometer, 1.250 hoogtemeters

   Vandaag gaan we op het grensgebied met Italië de strijd aan met de 13 kilometer lange klim naar de Domna Matajure. De beloning volgt gelukkig snel; 2 uur lang dalen door een snel veranderend landschap.

   Na de Julische Alpen fietsen we plots het wijngebied Friuli in. Na een Italiaanse lunch bij een klein bakkertje fietsen we evenwijdig aan de rivier richting het Middeleeuwse stadje Cividale del Friuli. Na uren slingeren over de uitlopers van de bergkam van de Matajur fietsen we verder over het vlakke landschap van het Italiaanse Friuli. We komen op tijd bij de accommodatie aan zodat we kunnen genieten van de prachtige Italiaanse wijnstreek.

   Dag 4:

   45 kilometer, 1.580 hoogtemeters

   Na de dalende etappe van gisteren staat ons een stijgende etappe voor de boeg. We vertrekken met rustig tempo door de wijngaarden, waarna we snel een gravelpad opgaan die kronkelt langs de grens van Italië en Slovenië. Na een forse klim komen we al redelijk vroeg in de route bij de lunch voor een pasta Bolognese. Hier moeten we even wat eten, want de kans is groot dat we na de lunch helemaal niemand meer tegen komen op de verlaten kam…

   Na de lunch rijden verder over de kam over de beste stukken van de bekende Alpe Adria wandelroute. Trails met veel technische korte klimmen en afdalingen. Over kleine asfaltweggetjes en grintpaden en door stille dorpjes komen we na een pittige dag aan in onze eenvoudige berghut op de Kolovrat. Wow, wat een uitzicht op de groene flanken waar we net over gereden hebben.

   Dag 5:

   62 kilometer, 1.575 hoogtemeters

   Vandaag staat er een unieke ervaring op het programma; een verplaatsing met een stoomtrein! Voordat we in de trein stappen, moeten we eerst terug naar het dal. We rijden over de kam van de Kolovrat (een berg die een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog) richting het dorpje Most na Soci voor een treinrit van zo’n drie kwartier. Tijdens de rit eten we gelijk onze broodjes en genieten we van een mooi uitzicht.

   Aan de andere kant van de berg stappen we uit en beginnen we aan de beklimming van de Slatnik (wat in het Slavisch ‘nagerecht’ betekent). En wát voor toetje! Een afdaling met een adembenemend uitzicht over de hoogste bergen van Slovenië. Een smal pad met hier en daar wat wortels en talloze haarspeldbochten brengt ons naar beneden. Hier, in Bohinj, hebben we wat meer luxe en zitten we dicht bij het meer. Tijd voor een verfrissende duik!

   Dag 6:

   67 kilometer, 1.460 hoogtemeters

   De laatste fietsdag begint met een lange, maar prettige klim naar het hoogvlakte Pokljuka. Op het beboste hoogvlakte komen we typisch Sloveense, oude houten berghuisjes tegen die vroeger dienden als huizen voor herders.

   Na de vele glooiende gravelpaden is het tijd voor een lunch in Goreljek, het biathloncentrum van Slovenië. Hier kunnen we terecht voor een goede pizza of pasta. Na de lunch vervolgen we onze weg en dalen af over de mooiste paden die Pokljuka te bieden heeft. De rivier de Sava begeleid ons met wat laatste bostrails terug naar Kranjska Gora waar het avontuur begon.

   Niveau en conditie

   Klimtechniek en -conditie

   Het is voor jou niet de eerste keer dat je met je mountainbike in de bergen fietst. Een lange klim ga jij niet uit de weg. Je bent fit genoeg om 800 hoogtemeters achter elkaar te klimmen.

   Afdaaltechniek en -conditie

   De afdalingen gaan meestal over single tracks, maar zijn vrijwel altijd overzichtelijk.

   Goede voorbereiding

   De eerste fietsdag gaan we aan de slag om jouw skills op het benodigde niveau te brengen. Zo kun je vol vertrouwen de trails in duiken.

   Materiaal

   Mountainbike

   • Een Full Suspension MTB met 100 tot 130 mm veerweg is sterk aan te raden.
   • Een dropper-post of handige zadelpenklem met hendel is een must om optimaal aan je techniek te werken.
   • Wil je met een e-bike fietsen? Geen probleem. Geef bij de boeking wel even aan wat de capaciteit van jouw accu is.

   Protectie

   • Een helm is verplicht.
   • Handschoenen, knie- en elleboogbeschermers kunnen prettig zijn.

   Wil je meer advies over je fiets en toebehoren? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

   Foto’s

   Klik op een foto om nóg meer beelden te bekijken!

   Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Trail Venture BV beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om jou terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl.