Trail Venture - Oostenrijk - Drielanden Huttentocht - mtb Livigno

Reis:

Oostenrijk | Drielanden Huttentocht

 • Aantal fietsdagen: 6
 • Aantal kilometers: 238+
 • Aantal hoogtemeters: 6.185+
 • Niveau: geschikt voor de redelijk tot zeer ervaren MTB’er
 • Instructeur-gids: Ron Bloksma
 • Aantal deelnemers: minimaal 5 | maximaal 7
 • Reisperiode(s): juli

Prijs per persoon: € 1.695,-

“Deze reis ga ik nóg een keer boeken!”

~ Bas Boels

Lees de reacties op deze reis in ons gastenboek!

Introductie

Een meerdaagse mountainbiketocht door de Alpen, overnachten hoog in de bergen, omringd door prachtige natuur. Een avontuur om nooit te vergeten! Deze Huttentocht brengt je naar 3 landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Je fietst enkele van de mooiste etappes van de Engadin, door het Zwitserse Nationaal Park, het Müstair dal en het MTB-mekka van de Vinschgau. Met op de laatste dag een spectaculaire ervaring: de adembenemende tunnels en grotten van de Uina Schlucht.

We starten de 1e dag in dit paradijs voor mountainbikers in het Oosterijkse Ischgl met techniekoefeningen. Zodat je veiliger op pad gaat en met meer fun afdaalt. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. De reis omvat 6 dagtochten van 6 uur fietsen en tussen de 900-1.500 hoogtemeters per dag. Er is een rustdag waarop je optioneel mee kunt op een fietstour naar het Italiaanse Livigno. Waar mogelijk maken we gebruik van kabelbanen en pendelbussen. We overnachten in berghutten en dragen onze bagage daar zelf heen, dus hou die zo minimaal mogelijk. Dit wordt een avontuur om nooit te vergeten!

Wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 5x Overnachting in een berghut.
 • 3x Overnachting in een hotel.
 • 8x Ontbijt en diner.
 • 6x Mountainbiketocht, begeleid door professionele gids.
 • Pendeldiensten en liften.

Niet inbegrepen

 • Jouw reis naar Ischgl in Oostenrijk en terug naar Nederland (2x 930 km).
 • Je fiets en toebehoren > zie materiaal.
 • Lunch, tussendoortjes en drankjes.
 • Reis- en annuleringsverzekering. We raden je aan die wel zelf af te sluiten!

Hoe kom je er?

Oostenrijk is goed bereikbaar per auto (2x 930 km).

Programma en route

Dag 1:

20 kilometer, 740 hoogtemeters

We beginnen onze avontuurlijke huttentocht met een oefendag in het Bikepark van Ischgl. Hier concentreren we ons op de cruciale rem- en afdalingstechnieken die later van pas zullen komen. De trails bieden een mix van uitdagingen en vereisen oefeningen die essentieel zijn in de komende dagen, zoals bij de afdaling van de Fimber Pass. Na een dag vol actie en training gaan we op weg naar de Zwitserse Heidelberger Hütte, klaar om de eerste hoogtemeters te maken en te genieten van de prachtige omgeving van de Alpen.

Dag 2:

36 kilometer, 980 hoogtemeters

Vanuit de Heidelberger Hütte trekken we omhoog richting de 2.600 meter hoge Fimber Pass. Deze beklimming vereist flinke inspanning, met af een toe een stukje push-biken, maar na ongeveer een uur bereiken we de top. De beloning volgt snel met een lange, technische afdaling naar de vallei van de Inn. Daar genieten we van een welverdiende lunchpauze in Scuol. Met gevulde magen beginnen we aan een klim van ruim een uur, deels over een rustige, verharde weg naar S-charl, waar we ons kunnen laten betoveren door de rust en schoonheid van dit afgelegen bergdorpje.

Dag 3:

44 kilometer, 970 hoogtemeters

Op de 3e dag van onze huttentocht starten we vanuit het 1.800 meter hooggelegen S-charl. We trekken door het grensdal van Val Müstair en Val Mora naar de Italiaanse Rifugio Monte Scale. We rijden over een gravel pad naar de pas voor een verfrissing in een kleine almhut. Daarna volgen vloeiende afdalingen, afgewisseld met wat kortere klimmen naar de Ofenpas in Val Müstair.

Afhankelijk van de wensen van de groep en de weersomstandigheden maken we de keuze om verder te gaan via trails of over de weg naar Buffalora. Vervolgens leidt het pad ons door rustig stijgend terrein door Val Mora, een schitterende omgeving. Eenmaal bij de stuwmeren aangekomen, rollen we uit naar de rifugio (berghut) bij de stuwdam.

Dag 4:

een rustdag óf 20 kilometer, 300 hoogtemeters

We gebruiken de rustdag om te wennen aan de hoogte, wat te herstellen van de eerste 3 dagen en ons voor te bereiden op de volgende.

Heb je dat niet nodig? Op deze rustdag kunnen we optioneel een ronde fietsen richting het Italiaanse Livigno.

Dag 5:

22 kilometer, 1.090 hoogtemeters

We staan vandaag voor een uitdagende rit van Rifugio Monte Scale naar de onder wielrenners bekende Stelviopas. Voor mountainbikers is deze pas eigenlijk nog mooier. We ontwijken de drukte en zien de historie van dichtbij.

We beginnen met een lange, gestage klim naar de eerste pas over voormalige militaire paden uit de Eerste Wereldoorlog. Hoewel de weg veel bochten heeft, is de stijging geleidelijk en goed te doen. Vanaf de 2e pas wacht ons een stevige afdaling op een uitdagende trail naar de Umbrailpas. Vervolgens klimmen we via het asfalt verder omhoog naar de iconische Stelviopas. En bevinden we ons in het hart van het indrukwekkende Ortler massief.

Dag 6:

53 kilometer, 1.445 hoogtemeters

Vandaag stappen we vroeg op onze mountainbikes en rijden we vanaf de Stelviopas richting Prad am Stilfers Joch. We moeten vóór 9 uur vertrekken, want na die tijd is onze trail gesloten voor mountainbikers. Om de moeilijke stukken van de trail te vermijden, slaan we halverwege rechtsaf naar een andere trail in de richting van Trafoi. Na een ritje met de kabelbaan, dalen we af naar Stilfs Dorf, deels over schilderachtige waalpaden langs afwateringskanalen. Vanaf daar nemen we weer een lift omhoog om de dag niet te zwaar te maken. Vanaf Schlinga vervolgen we onze tocht weer op de fiets naar de idyllische Sesvenna Hütte.

Dag 7:

63 kilometer, 960 hoogtemeters

De Grande Finale van de huttentocht! Vandaag staat je iets heel bijzonders te wachten, namelijk een avontuurlijke rit richting Ischgl. We beginnen met een korte klim tot aan de pas, naar het begin van de Uina Schlucht. Voor de veiligheid zullen we gedeeltelijk lopend door deze spectaculaire kloof navigeren, waar het pad deels in de rots is uitgehouwen. Maar laat je niet ontmoedigen, want dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Na de Uina Schlucht volgt een rustige afdaling tot aan de Inn, waar we langs de rivier verder rijden. We vervolgen onze route over het asfalt naar Samnaun, waar we weer omhooggaan met de kabelbaan. Als kers op de taart dalen we door het Bikepark af, terug naar ons startpunt in Ischgl. Daar zullen we deze onvergetelijke huttentocht op gepaste wijze afsluiten!

Niveau en conditie

Klimtechniek en -conditie

Deze MTB-vakantie is geschikt voor mountainbikers met redelijk tot veel ervaring. Het is voor jou niet de 1e keer dat je met je mountainbike in de bergen fietst. Een lange klim ga jij niet uit de weg. Je bent fit genoeg om 1.000 hoogtemeters achter elkaar te klimmen.

Afdaaltechniek en -conditie

De afdalingen gaan meestal over single tracks, maar zijn vrijwel altijd overzichtelijk.

Voorbereid op pad

De 1e fietsdag gaan we aan de slag om jouw skills op het benodigde niveau te brengen. Zo kun je vol vertrouwen de trails opgaan.

Materiaal

Mountainbike

 • Een Full Suspension MTB met 100 tot 150 mm veerweg is sterk aan te raden.
 • Een dropper-post of handige zadelpenklem met hendel is een must.
 • Wil je met een e-bike fietsen? Geen probleem. Geef bij de boeking wel even aan wat de capaciteit van jouw accu is.

Bagage

 • Om in de berghutten te kunnen overnachten, moeten we zelf onze bagage meenemen. Belangrijk dus om die zo minimaal mogelijk te houden! Gebruik rug- en/of fietstassen van in totaal ± 25 liter om je spullen in mee te nemen. Heb je geen tassen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Protectie

 • Een helm is verplicht.

Wil je meer advies over je fiets en toebehoren? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Foto’s

Klik op een foto om nóg meer beelden te bekijken!

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Trail Venture BV beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om jou terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl.