Bekijk de video voor een impressie van de tocht in april 2024!

Reis

Italië | Noord-Toscane

 • Aantal fietsdagen: 7
 • Aantal kilometers: 370
 • Aantal hoogtemeters: 7.800
 • Niveau: geschikt voor elke MTB’er, van beginner tot zeer ervaren
 • Instructeur-gids: Adri Mostert en Damy Vader
 • Aantal deelnemers: minimaal 8 | maximaal 15
 • Reisperiode(s): april en mei 2025

Prijs per persoon: € 1.595,-

Wil je liever zelfstandig op pad en je eigen tempo bepalen?
Bij deze groepsreis kun je ervoor kiezen zelfstandig te rijden met GPS. Dan ga je dus zelf op pad, zonder de instructeur-gids en zonder de andere deelnemers. Je hebt dan alle voordelen van onze groepsreis én de vrijheid om op jouw manier te genieten. De prijs is dan € 1.495,- per persoon.

Introductie

Verken het beroemde Noord-Toscane met zijn eindeloze witte gravelpaden door rijen cipressen en wijngaarden. We starten onze rondrit aan de kust, net boven Viareggio, om vervolgens de bergen in te rijden en oostwaarts te trekken richting Florence. Onderweg doorkruisen we een landschap van grote schoonheid, met adembenemende natuurparken, weelderige bossen en uitgestrekte wijngaarden.

Ontdek het gevarieerde terrein van glad asfalt, singletrails en kronkelende witte grindpaden. Geniet van culturele hoogtepunten in steden als Lucca, Vinci, Florence, San Gimignano en Pisa. Rust uit met een Italiaanse Chianti in de comfortabele hotels en agriturismo met zwembaden. Dit is een reis vol hoogtepunten en van uitersten, voor ieder niveau.

Wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 8x Overnachting, inclusief ontbijt.
 • 6x Diner, inclusief water/wijn.
 • 7x Mountainbiketocht, begeleid door een professionele Nederlandse gids.
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties.

Niet inbegrepen

 • Jouw reis naar Pisa in Italië en terug naar Nederland (2x 1.320 km).
 • Je fiets en toebehoren > zie materiaal.
 • Lunch, 2x diner, tussendoortjes en drankjes.
 • Reis- en annuleringsverzekering. We raden je aan die wel zelf af te sluiten!

Hoe kom je er?

Pisa is goed bereikbaar per auto (2x 1.320 km).

Wil je liever met het vliegtuig naar Italië en je fiets door ons laten vervoeren? Vraag dan bij de inschrijving naar de mogelijkheden.

Programma en route

Dag 1:

55 kilometer, 1.280 hoogtemeters

We vertrekken volgens traditie vanaf het strand, op weg naar de bergen, met Lucca als eerste bestemming. Al na 8 kilometer verruilen we het strand voor de bergen en beginnen we met een half uur klimmen. De beloning volgt snel met prachtige wegen en paden. Onderweg genieten we van het prachtige, panoramische uitzicht op de Middellandse Zee. Net voor we Lucca bereiken, staat nog een pittige klim op het programma, gevolgd door een uitdagende singletrail als beloning.

Dag 2:

66 kilometer, 530 hoogtemeters

Na de pittige eerste dag is er vandaag tijd voor wat ontspanning op de vlakste etappe van onze reis. Met weinig hoogtemeters en schilderachtige landwegen steken we een vlakte over, maar niet voordat we Lucca hebben verkend. Onze eindbestemming? Een betoverend agriturismo met zwembad in de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. Daar komen je vermoeide spieren tot rust terwijl je geniet van de schoonheid van het Toscaanse platteland.

Dag 3:

45 kilometer, 700 hoogtemeters

Vanuit Vinci vertrekken we met een stevige klim over een rotsachtig pad, gevolgd door een uitgestrekt natuurpark met prachtige paden en singletrails op weg naar Florence. Na de tocht door de rustige natuur is het tijd om de stad te verkennen en te genieten van de culturele schatten die Florence te bieden heeft. Laat je betoveren door de historische straten, indrukwekkende architectuur en levendige sfeer van deze iconische stad.

Dag 4:

40 kilometer, 900 hoogtemeters

Vanuit Florence leidt de route ons over de iconische, middeleeuwse brug Ponte Vecchio. Vervolgens klimmen we naar het adembenemende uitzichtpunt van Piazzale Michelangelo. Vanaf hier strekt de stad zich uit tussen de Toscaanse heuvels. Vervolgens trekken we dieper de Chianti-streek in via pittoreske plaatsen zoals Impruneta en door beeldschone natuurparken op weg naar Greve in Chianti. Laat je betoveren door de schoonheid van dit gebied, waar elke bocht een nieuw wonder onthult en elke heuveltop een nieuw uitzicht biedt om van te genieten!

Dag 5:

45 kilometer, 1.350 hoogtemeters

Deze dag wacht ons opnieuw een uitdagende tocht. We houden onze adem in terwijl we de rivier proberen over te steken, hopend op droge voeten aan de overkant. Maar de beloning is groot! We eindigen de rit in San Gimignano, één van de mooiste steden van Toscane. Na aankomst kunnen we kiezen: duiken we meteen de charme van de stad in of eerst in het verfrissende zwembad?

Dag 6:

60 kilometer, 1.350 hoogtemeters

We fietsen richting het noorden, waarbij we deze dag voornamelijk één van de oudste pelgrimspaden van Europa volgen, de Via Francigena, een route die ook deel uitmaakt van onze Pelgrim Tour, maar dan in tegenovergestelde richting. We doorkruisen prachtige plaatsen zoals Gambassi Terme, San Miniato, en uiteindelijk S. Maria a Monte. De oude pelgrimssporen leiden ons door betoverende landschappen en langs historische bezienswaardigheden, waarbij elke etappe een ontdekking is.

Dag 7:

55 kilometer, 1.500 hoogtemeters

De laatste dag wordt ongetwijfeld de zwaarste, zowel fysiek als technisch. Verrassend genoeg liggen er vlak bij Pisa enkele imposante bergen met geweldige trails.

Eerst staat er een stevige klim op het programma. Eenmaal boven worden we beloond met afdalingen vol flow, gevolgd door nog een klim naar een andere top. Daar worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, voordat we opnieuw afdalen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een iets minder technische afdaling hebben we uiteraard een alternatief paraat.

Niveau en conditie

Klimtechniek en -conditie

Deze MTB-vakantie is geschikt voor mountainbikers van bijna ieder niveau. De meeste klimmen zijn slechts 250-400 hoogtemeters. We rijden veel over gravelpaden, afgewisseld met singletrails en asfalt.

Afdaaltechniek en -conditie

De afdalingen gaan met name over gravelpaden en er zijn wat technischer afdalingen met stenen en rotsen. Er zijn genoeg opties voor ieder niveau.

Materiaal

Mountainbike

 • Je kunt deze route rijden met een Hardtail of Full Suspension MTB met 100 tot 130 mm veerweg.
 • Een dropper-post is handig in de afdalingen, maar geen absolute must.
 • Wil je met een e-bike fietsen? Geen probleem. Geef bij de boeking wel even aan wat de capaciteit van jouw accu is.

Protectie

 • Een helm is verplicht.

Wil je meer advies over je fiets en toebehoren? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Foto’s

Klik op een foto om het fotoboek te bekijken!

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Trail Venture BV beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om jou terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl.