Trail Venture - Slovenië - Trans Slovenië - Mountainbikevakantie

Reis

Slovenië |

Trans Slovenië

  • Aantal fietsdagen: 6
  • Aantal kilometers: 275 – 313
  • Aantal hoogtemeters: 4.590 – 5.760
  • Niveau: geschikt voor elke MTB’er, van beginner tot zeer ervaren
  • Instructeur-gids: Damy Vader en Sebastiaan Poppe
  • Aantal deelnemers: minimaal 6 | maximaal 12
  • Reisperiode(s): juni t/m september

Prijs per persoon: € 1.550,-

Wil je liever zelfstandig op pad en je eigen tempo bepalen?
Bij deze groepsreis kun je ervoor kiezen zelfstandig te rijden met GPS. Dan ga je dus zelf op pad, zonder de instructeur-gids en zonder de andere deelnemers. Je hebt dan alle voordelen van onze groepsreis én de vrijheid om op jouw manier te genieten. De prijs is dan € 1.450,- per persoon.

Introductie

Tijdens deze mountainbikevakantie ontdek je Slovenië op een unieke manier van de Alpen tot aan de Adriatische Zee. Hoog door de bergen en diep onder de grond fietsen we van de Oostenrijkse grens tot aan de Sloveense kustplaats Piran. Onderweg komen we langs unieke plekken, zoals het herdersdorp Velika Plannina, de grotten van Postojna en de charmante stad Ljubljana. Onze overnachtingen variëren van gezellige boerderijverblijven tot luxe hotels. Kortom, we genieten volop van de prachtige natuur en de warme gastvrijheid die Slovenië te bieden heeft.

    Wel en niet inbegrepen

    Inbegrepen

    • 7x Overnachting, inclusief ontbijt (*).
    • 6x Diner, inclusief water en wijn.
    • 6x Mountainbiketocht, begeleid door professionele gidsen (1 gids per 8 deelnemers).
    • Fietstocht door een oude mijn.
    • Taxi terug naar het startpunt.
    • Bagagevervoer tussen de accommodaties.

    (*) We boeken in principe 2-persoonskamers. Wil je een 1-persoonskamer? Dan brengen we een toeslag in rekening van € 260,-.

    Niet inbegrepen

    • Jouw reis naar Slovenië en terug naar Nederland.
    • Je fiets en toebehoren > zie materiaal.
    • Lunch, 1x diner, tussendoortjes en drankjes.
    • Reis- en annuleringsverzekering. We raden je aan die wel zelf af te sluiten!

    Hoe kom je er?

    Slovenië is goed bereikbaar per auto (2x 1.200 km), maar ook per trein (zie NS International) of vliegtuig.

    Wil je je fiets door ons laten vervoeren? Vraag dan naar de mogelijkheden!

      Programma en route

      Dag 1:

      Aankomst in Jamnica, het eerste singletrailpark van Slovenië! Na een warm ontvangst in dit bike-hotel, dineren we met andere MTB-liefhebbers en krijg je een briefing over hoe de week eruit gaat zien.

      Dag 2:

      30-35 kilometer, 850-1.000 hoogtemeters

      Na een snelle check om er zeker van te zijn dat de fietsen klaar zijn, laden we ze op de aanhanger. We beginnen de Trans Slovenië met een korte rit naar een van de oudste mijnen in Europa. In deze 17e -eeuwse mijn worden we al fietsend rondgeleid door een lokale gids die alles weet over de regio. Ruim 2 uur later komen we weer in daglicht en is het tijd voor een verdiende lunch. Na de lunch beginnen we met een rit over asfalt naar de voet van een lange, maar aangename klim van 900 hoogtemeters. Na een korte singletrail volgt een prachtig panoramisch pad, waarna een snelle afdaling over gravel ons naar het hotel brengt.

      Dag 3:

      50-55 kilometer, 1.000-1.200 hoogtemeters

      De eerste 11 kilometer gaan snel voorbij; we fietsen stroomafwaarts over asfalt door een prachtige vallei. In het dorpje Luče beginnen we aan een geweldige singletrail die leidt naar het begin van de klim. De uitdagende klim naar Velika Planina, een hoogvlakte met authentieke herdershutten uit de 16e eeuw, wordt halverwege verzacht door een welverdiende koffiepauze. Boven genieten we van het uitzicht en dalen we ongeveer 15  kilometer langs de hutten over weidepaden en gravelwegen. Eenmaal in het dal volgen we eenvoudige singletrails langs de rivier naar het hotel.

      Dag 4:

      38-50 kilometer, 550-780 hoogtemeters

      We beginnen onze tocht door het oude dorpje Kamnik. Na de uitdagende tocht van gisteren, door de hoge Karawanken, fietsen we vandaag langs vlakke akkers. Na bijna een uur kronkelen tussen maïs en boekweit schieten we omhoog op het asfalt. Een korte maar steile klim leidt ons naar een prachtig bospad waar we met veel flow naar beneden suizen; dit magische gevoel zou eindeloos mogen duren! We praten nog wat na tijdens de geleidelijke gravelklim. Bovenaan pauzeren we in een boshut, waarna we nog vele singletrails volgen. We rijden van bos naar bos richting de hoofdstad Ljubljana, waar we tussen 14.00 en 15.00 uur arriveren, zodat er tijd is om deze bruisende stad te verkennen.

      Dag 5:

      69 kilometer, 1.100 hoogtemeters

      Vandaag is de koninginnenrit. Een lange dag die ons naar een geheel nieuwe omgeving leidt. Om onze eindbestemming Postojna te bereiken, moeten we eerst door het historische stadscentrum van Ljubljana. Al snel bereiken we een natuurgebied aan de rand van de stad waar we vlakke grindpaden volgen tot aan de voet van de beklimming. Een klim van ruim een uur door het bos brengt ons naar de lunch in het dorpje Rakitna, dat ooit een rustplaats voor de Romeinen was. Daarna volgen we een tijdje de glooiende asfaltwegen. Op een verborgen grindpad ontdekken we een prachtig uitzichtpunt waarna we via een geheime singletrail naar de koffiepauze fietsen. Over gravel- en asfaltwegen passeren we de beroemde grotten van Postojna.

      Dag 6:

      40-46 kilometer, 650-900 hoogtemeters

      Vrijwel direct vanuit het hotel fietsen we de gravel- en bospaden op en fietsen we langs weides van het ene naar het andere dorpje. Na 25 kilometer staan we voor een keuze: klimmen we nog een halfuur door om te genieten van een adembenemend uitzicht en een technische singletrail? Of kiezen we voor de kortere route en dalen we af over gravelpaden naar de grotten van Matavun? Na deze unieke lunchplek vervolgen we onze weg over de gravelpaden naar onze rustige accommodatie.

      Dag 7:

      48-58 kilometer, 440-780 hoogtemeters

      De grand finale naar de kust! De eerste 18 kilometer gaan snel voorbij. Bergafwaarts fietsen we over prachtige singletrails en oude karrensporen. Bij het 13e-eeuwse kasteel in Socerb, op de grens met Italië, genieten we van een schitterend uitzicht op de Adriatische Zee. Aan de horizon kunnen we zelfs ons einddoel Piran al zien. Toch moeten we nog even geduld hebben…

      Dag 8:

      Na een verfrissende duik in de zee en een goede nachtrust, laden we de fietsen op de aanhangwagen en keren we met de taxi terug naar Jamnica. Na zo’n 2,5 uur staan we weer midden in de Karawanken waar de avontuurlijke Trans Slovenië begon.

      Niveau en conditie

      Klimtechniek en -conditie

      Deze mountainbikevakantie is geschikt voor mountainbikers van bijna ieder niveau. De meeste klimmen zijn lang (ca. 1.000 hoogtemeters). We rijden veel over gravelpaden, afgewisseld met singletrails en asfalt.

      Afdaaltechniek en -conditie

      De afdalingen gaan met name over gravelpaden en (single)trails met stenen en rotsen, maar zijn vrijwel altijd overzichtelijk. Er zijn genoeg opties voor ieder niveau.

      Materiaal

      Mountainbike

      • Je kunt deze route rijden met een Hardtail of Full Suspension MTB met 100 tot 130 mm veerweg.
      • Een dropper-post is handig in de afdalingen, maar geen absolute must.
      • Wil je met een e-bike fietsen? Geen probleem. Geef bij de boeking wel even aan wat de capaciteit van jouw accu is.

      Protectie

      • Een helm is verplicht.

      Wil je meer advies over je fiets en toebehoren? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

      Foto’s

      Klik op een foto om nóg meer beelden te bekijken!

      Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Trail Venture BV beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om jou terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vind je op www.vzr-garant.nl.